Пошук

Архів записів

Друзі сайту







Історична Волинь
Освітній навігатор
Рівненщина: регіональний інформаційний портал
Бібліоміст


читання інновації книжкова виставка книги РДОБ УБА бібліоміст краща книга Рівне аудіокнига бібліотека Інтернет бібліотеки Проект інтерактивна конференція акція Конкурс краща книга Рівненщини проекти навчання тренінг бібліотекарі реклама соціальні мережі майстер-клас Юлія Ковальчук громада влада Всеукраїнський день бібліотек Рівненська обласна бібліотека Рівненська область дозвілля письменник Бібліофест переможці перемога зустріч презентація круглий стіл незрячі книга досвід обласна бібліотека освіта Письменницький маршрут інформаційні технології професійне читання фахова періодика молоді бібліотекарі інсталяція

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0






Понеділок, 21.08.2017, 06:39
Вітаю Вас Гість | RSS

Libr.Net

методичний блог Рівненської обласної універсальної наукової бібліотеки
Головна | Реєстрація | Вхід
Головна » 2011 » Січень » 18 » Відчули смак різдвяного свята… І де б Ви думали ? Не повірите !!!
17:15
Відчули смак різдвяного свята… І де б Ви думали ? Не повірите !!!
   
        Новорічні свята!!! Такі жадані, яскраві, веселі… З вертепом, колядками, щедрівками, побажаннями, подарунками, з смачними стравами…
    А розпочинаються новорічні свята святою вечерею, кутею… Кожна господиня має свій найсмачніший на її погляд рецепт куті , який передається з покоління в покоління. Чи дотримуються сьогодні господині рецепту куті, що готували наші предки – українці? Адже цей рецепт наче простий, а кутя дуже смачна: зерно пшениці + мак + грецький горіх + родзинки = і все це заправлене медом!!! Смакота…
     На різдвяні свята ми відвідуємо своїх рідних, кумів, приятелів, друзів, знайомих, сусідів … Кожна господиня в першу чергу за столом запрошує відвідати її куті. І смакуючи кутю ми взнаємо, що вона приготовлена зовсім не так, як наша і смак теж має інший.
     На диво сьогодні додають різні інгредієнти до куті: це і курага, і шоколад, і заправляють цукровим сиропом і молоком… І сам процес готування не схожий один на одного. Мабуть так воно і повинно бути, бо життя не стоїть місці. Люди відвідують різні країни, обмінюються рецептами, експериментують, вигадують, а значить змінюються смаки, звичаї і рецепти також. І це правильно! Так вважаю я. А Ви ???
     Але рецепт куті мені здавалося має бути традиційним, і Ви не повірите, що про різні рецепти куті я дізналася не почитавши, а покуштувавши кутю, де б Ви думали, ні за що не здогадаєтеся… В біб-лі-о-те-ці !!!
     В цьому році кутю можна було посмакувати в стінах РДОБ. Тут вперше на різдвяні свята користувачі мали нагоду відчути смак різдвяного свята, а саме посмакувати куті, яку приготували працівники бібліотеки, ще й смакуючи відгадати складові страви, а ті хто відгадав - отримали призи. Користувачі були здивовані і раді такому дійству. А поки відвідувачі смакували кутю бібліотекарі виробничого та іноземного відділів радили звернутися до діючих книжкових виставок, література яких була присвячена різдвяній українській кухні та кухні народів світу. Різдвяний настрій створювали ялинка та українські колядки, які звучали як запрошення на дійство, гостинні бібліотекарі пригощали гарячим чаєм та кавою з печивом.
     І хоча напередодні в організаторів свята було багато сумнівів, щодо відвідувачів – чи прийдуть, чи ні (все ж таки 8-9 січня святкові дні), чи відкликнуться на оголошення, яке було розміщене і на сайті РДОБ в анонсі подій, і по місцевому радіо, і на "Дошці об’яв” при вході в бібліотеку, не дивлячись ні на що, свято куті відбулося.
     8-9 січня 2011 року відвідувачі РДОБ відчули самк свята (http://libr.rv.ua) і думаю, що тепла та щира гостинність працівників бібліотеки була прийнята користувачами як запрошення відвідати наш інформаційний центр ще і ще раз… З Різдвом Вас! Щасливих свят!!!
Категорія: Бібліотечні інновації | Переглядів: 719 | Додав: texnik   | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Copyright MyCorp © 2017